Dopisy ztraceným & Na co slova nestačí | Recenze

DOPISY ZTRACENÝM 
Autor : Brigid Kemmerer

Počet stran : 344

Žánr : Heavy contemporary

Nakladatelství : Cooboo

Ang.nazev : Letters to the Lost

Anotace : Maminka Juliet Youngové byla reportážní fotografka a cestovala po celém světě. Juliet si s ní vždycky psala dopisy. Dokonce i po její smrti jí na hrobě nechává psaníčka. Je to jediný způsob, jak se s tím Juliet dovede vyrovnat. Declan Murphy je ten typ kluka, na kterého nechcete narazit. Během veřejně prospěšných prací, které mu přikázal soud, se pokouší uprchnout démonům své minulosti. Když si Declan přečte dopis, který najde vedle hrobu, neodolá a odepíše. Netrvá to dlouho a už se svěřuje úplně cizímu člověku a je jasné, že mají opravdu hodně společného. Ale Declan ani Juliet netuší, s kým si ve skutečnosti píší. Když se do jejich dopisů zamotá dění ve škole a přeskočí jiskra, tak však Juliet s Declanem zjistí, že pravda by je mohla navždy rozdělit.
,,One day is not your whole life. One day is just one day."

Hodnocení :  Na tuhle knížku jsem poprvé narazila v edičáku Cooboo a na Youtubu u Humbooku a u tam mě ta knížka zaujala jenom obálkou. Jako i kdyby vás nezaujala anotace, tak ta obálka snad musí, ne? Už od první kapitoly mě zdrtila ta atmosféra a vtáhlo mě to do děje snad okamžitě. Hlavní hrdinka Juliet je mi podle mě docela dost podobná a v něčem jsem se fakt viděla. I když má příběh docela obyčejnou klišóidní dějovou linku, nějakým způsobem mě to naprosto okouzlilo. Nevydržela jsem to a přečetla jsem ji za jeden a to bylo fakt něco nevídanýho, protože jsem teprve začínala číst. Declan, hlavní hrdina knihy, tomu dával ten šmrnc a nechyběly tu ani vtipy, ale koho jsem si naprosto zamilovala je Rev. Rev je tak skvělá postava a pokaždé když se tam objevil jsem tu knížku o něco víc milovala. Co jsem tak na bookstagramu viděla, bylo tam fakt minimum záporných hodnocení a upřímně nechápu lidi, které to aspoň trochu nezasáhlo. Nachází se zde nekonečně mnoho citátů, skvělých myšlenek a zvratů, které knížku posouvají o level výš. Já jsem ji do téhle chvíle stačila přečíst už snad pětkrát ani jednoho přečtení nelituju. Je to neskutečně čtiv, takže to zhltnete během dne možná dvou a doufám, že si to zamilujete jako já. Dopisy se staly jednou z mých nejoblíbenějších knih a to jsem netušila, jak moc dobrá bude knížka o Revovi a Emmě. 

5/5

,,We're all united by grief, and somehow divided bz the same thing."

 

NA CO SLOVA NESTAČÍ

Autor: Brigid Kemmerer

Počet stran : 360

Žánr : Heavy contemporary 

Nakladatelství : Cooboo

Ang. název : More Than We Can Tell

- druhý volně navazující díl

Anotace: Rev Fletcher bojuje s traumaty z minulosti. S adoptivními rodiči po boku se mu to daří..., ale s dopisem od jeho násilnického otce se vše vrátí. Emma Bluelová radši programuje vlastní počítačovou hru, než aby čelila rozpadajícímu se manželství svých rodičů. Jenže ji kontaktuje online troll, kterého se začne bát. Když se Rev a Emma potkají, zatouží sdílet svá tajemství. Věci však začnou být nebezpečné- a jejich vzájemná důvěra projde tím největším testem.

Hodnocení : Volné pokračování Dopisů ztraceným bylo pro neskutečným překvapením. Už jen díky Revovi byste si tuto knihu museli zamilovat, protože Rev je prostě zlato! Od začátku knihy je tu mnohem víc akce, napětí a dějových linek než se vůbec kdy v Dopisech objeví. Za mě jsou Dopisy prostě o těch pocitech a tohle tomu vyvažuje. Hlavní hrdinku Emmu si nemusí zamilovat každý, ani já jsem ji neměla zas tak v oblibě, ale postupem času jsem si k ní udělala nějaký vztah a k Revovi se neskutečně hodila, Je to neskutečně čtivé a já to přečetla za dva dny!! Terka dokonce za noc, takže to dost vypovídá o kvalitě této knihy. Milovala jsem vývoj všech postav a celkové vyvrcholení děje mě neskutečně překvapilo a zaujalo. Každou chvíli jsem se na knihu culila jako blázen, takže si určitě umíte představit pohledy lidí, kteří mě doma viděli :D. Za sebe i za Terku nesmírně doporučuju a stala se jednou z našich nej knih vůbec zase. Jsem tak ráda, že se tyto knihy dostali do Česka. 

Terky recenze navíc : Naše milovaná "série" (díly jsou na sobě nezávislé) skládající se z těhle dvou krásek je prostě nezapomenutelná... Dopisy ztraceným u nás v TOP 3 kralovaly už vážně hodně dlouho a za nás obě je Na co slova nestačí překonaly o ne úplně málo 😄🙏❤️ od začátku je děj neskutečně čtivý a hlavní hrdinové nám za nás obě skvěle sedli... Knížku jsem četla něco okolo jednoho dne a četla ji zhruba do sedmi do rána, protože jsem vzrušením z ní div né lítala po pokoji jak balónek napuštěný heliem 🤣 Co se týče napětí a.k.a. ✨ hlavní zápletka ✨ , tak podle mě mnohem lepší a napínavější než Dopisy Ztraceným 😄❤️🙏 byla jsem vážně napnutá až do konce a to celé vyvrcholení bylo vážně skvělá třešnička na dortu.
5/5!!!

We all push sometimes, just to make sure someone is on the other side, pushing back.


U další recenze zase ahoj! :)